Šiandieninės visuomenės pilnavertis ekonominis bei socialinis gyvenimas yra neįsivaizduojamas be gerai funkcionuojančios transporto sistemos ir jos kuriamų paslaugų. Pagrindinės paslaugos, kurias transporto sistema teikia bet kurios šalies ūkio subjektams ar gyventojams yra krovinių bei keleivių vežimas. Nuo to, kaip racionaliai yra vykdomi šie vežimai, labai priklauso žmonių gyvenimo kokybė bei visos šalies ekonominis augimas.

Atsižvelgiant į tai kurso metu studentas susipažins su atskirų transporto rūšių ypatumais ir veiklos principais, išmoks parinkti tinkamą transportinio aptarnavimo būdą, žinos atskirų transporto rūšių transportavimo ciklo elementus ir mokės juos paskaičiuoti bei suderinti taip, kad būtų sukurta geriausios kokybės transportinė paslauga atitinkanti kliento nustatytus standartus.

Studijų dalyko tikslai ir uždaviniai.

Suteikti žinių apie transportavimo procesus ir vežimų organizavimo ypatumus atskirose transporto rūšyse bei apie transportinių paslaugų kokybės užtikrinimą teisinėmis, organizacinėmis-vadybinėmis ir techninėmis priemonėmis (sprendimais).

Pagrindinės temos:

  1. Transporto reikšmė ir vieta įmonės veikloje
  2. Transporto rūšių ypatumai
  3. Kroviniai, ir jų apsauga vežimo metu
  4. Vežimai kelių transportu
  5. Vežimai geležinkelių transportu
  6. Vežimai jūrų transportu
  7. Vežimai oro transportu

Studijų dalyko medžiagą parengė lekt. Adelita Tilvytytė