Informacinėje visuomenėje ypatingai svarbus kompiuterinis raštingumas, kuris apima darbui su kompiuteriu reikalingiausius įgūdžius ir žinias. Žmogus raštingas, jei jis turi pakankamai žinių apie informacines technologijas ir jas pritaiko savo kasdieninėje veikloje.

Pagrindiniai dalyko tikslai.

Gebėti planuoti, organizuoti ir vykdyti savo informacinę veiklą. Taikyti informacinių technologijų įgūdžius informacijai kaupti, vertinti ir pateikti. Išmanyti pagrindinius informacijos tvarkymo ir saugojimo principus. Gebėti rasti, kaupti, apdoroti informaciją, reikalingą savo veiklos sričiai. Gebėti efektyviai tvarkytis kompiuterio darbo terpėje.

Šis modulis yra skirtas Verslo vadybos, Transporto vadybos, Turizmo ir viešbučių administravimo, Finansų, Buhalterinės apskaitos, Rinkodaros studijų programų nuolatinių ir ištęstinių studijų studentams, taip pat ir klausytojams, kurie studijuoja aukštojoje mokykloje pagal neformaliojo švietimo programą.

Nuotolinio mokymosi modulio struktūra.

Kursą sudaro trys pagrindinės  temos:

  • √  darbas MS Word;
  • √  darbas MS Excel;
  • √  darbas MS PowerPoint.

Informacinių technologijų kurso apimtis 16 savaičių, iš kurių darbui su MS Word programa skiriama 7 savaitės, darbui su MS Excel programa – 6 savaitės ir darbui su MS PowerPoint programa – 3 savaitės.

Daug kur prie kiekvienos temos rasite nurodytą orientacinę temos studijavimo trukmę, bet dėstantis dėstytojas gali pateikti kitas rekomendacijas ar nurodymus.

Siekiamų įgyti kompetencijų sąrašas.

Studentas, išsistudijavęs kursą „Informacinės technologijos“,  turėtų sugebėti:

  • √  gebėti techniškai paruošti profesionalias pateiktis;
  • √  gebėti greitai ir efektyviai analizuoti skaitmeninę informaciją naudojant elektronines skaičiuokles;
  • √  gebėti profesionaliai tvarkyti ir kurti dokumentus naudojant tekstų redaktorius.

Temos:

  1. Darbas tekstų redaktoriumi (MS Word 2003)
  2. Darbas tekstų redaktoriumi (MS Word 2007)
  3. Darbas skaičiuokle (MS Excel 2003)
  4. Darbas skaičiuokle (MS Excel 2007)
  5. Pateikčių rengimas (MS PowerPoint 2003)
  6. MS PowerPoint 2007