Dalyko tikslai ir numatomi gebėjimai.

Mokydamiesi Verslo matematinius metodus, studentai įgys kompetencijas, aprašyta įvairių profesijų rengimo standartuose.

Verslo matematinių metodų kurso tikslas - suprasti pagrindines statistikos sąvokas ir metodus, tobulinti mokslinės statistinės informacijos analizės įgūdžius. Taikant verslo matematinius metodus, išmokti sisteminti, apdoroti, analizuoti informaciją, žinoti ir mokėti naudotis statistinės informaciniais šaltiniais. Naudojant kompiuterinę programą Microsoft Exel, išmokti suvesti informaciją, taikant įvairias statistines funkcijas, mokėti daryti išvadas apie duoto skirstinio charakteristikas(vidurkius), sklaidą ir asimetriškumą. Susipažinti su indeksų ir koreliacinės-regresinės analizės metodų esme, jų paskirtimi ir praktinio pritaikymo galimybėmis. Gebėti apibrėžti funkcijos bei integralo sąvoką, jų, kaip mokslo, teorinį pagrindą. Mokėti iš duomenų daryti logiškas išvadas  praktinėje veikloje (versle, finansiniuose sektoriuose, įmonėse ir pan.).

Kreditų skaičius. Dalykas Verslo matematiniai metodai yra pagal Verslo vadybos studijų programą – 5 ECTS

Valandų skaičius. Iš viso 135 val. nuolatinėse studijose: 16 val. teoriniams užsiėmimas, 32 – praktiniams užsiėmimams, 87 – savarankiškam studento darbui. Iš viso 135 val. ištęstinėse studijose: 8 val. teoriniams užsiėmimas, 24 – praktiniams užsiėmimams, 103 – savarankiškam studento darbui

Modulio temos. Padėties ir sklaidos matai. Koreliacinės ir regresinės analizės pagrindai. Daugialypė analizė. Dinamikos eilutės ir jų analizė. Indeksai ir indeksinė faktorinė analizė. Tikimybės ir statistikos išvados. Hipotezė. Pasikliautinieji intervalai. Diferencialinis skaičiavimas. Integralinis skaičiavimas. 

Studijų dalyko mežiagą parengė lektorė Neringa Slavinskaitė